19-09-2021

Mirko Božović imenovan za člana Upravnog odbora FEB-a

Predsjednik Boćarskog kluba "Maini" Mirko Božović izabran je za člana Upravnog odbora Evropske boćarske federacije (FEB). Kako je kazao za Polis, imenovanje doživljava kao veliku čast, s obzirom da će u radu ove federacije prvi put učestvovati predstavnik iz Crne Gore.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Božović je istakao da će kao član FEB-a pokušati da implementira dobre prakse koje su nastale u okviru regionalne Adriatic boće konfederacije (ABC).

"Tu smo pokazali da kad se mi ujedinimo, naš glas može da se čuje dalje. U saradnji sa ljudima koji ozbiljno rade iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH stigli smo do važnih funkcija i imamo mogućnost da u narednom periodu organuzujemo neko veliko takmičenje kod nas. Da oni malo jasnije čuju probleme sa kojima se susrećemo u našoj državi i da probamo da olakšamo put za sljedeće generacije koje će se baviti boćanjem", naglasio je on.

Kako je kazao, u foksu je i ekspanzija ovog sporta u Crnoj Gori.

"Trenutno smo u jako nezgodnoj situaciji. Smanjuje se broj klubova, nemamo uslova za takmičenje. Imamo klub iz Budve "Maini" koji redovno nastupa na evropskoj sceni, treba da se spremamo za Kup, a kada je kiša nemamo uslova da treniramo. To je priča ispričana mnogo puta. Nadam se da ćemo, kroz veće institucije i uz pomoć ljudi koji će da vode evropske i svjetske sastanke, moći da uvežemo Opštinu i Ministarstvo sporta, i da kroz ovaj mandat riješimo probleme kako u Budvi, tako i u ostalim gradovima", rekao je novoimenovani član Upravnog odbora FEB-a.

Popularizacija u državama u kojima se ne igra boćanje još jedan je od priroiteta. Akcenat će, kaže Božović, biti na povratku na stare staze.

Nove takmičarske obaveze uskoro očekuju našeg vicešampiona Boćarski klub "Maini" i to u Kup takmičenju početkom oktobra. U prvom kolu na terenima na Slovenskoj plaži gostovaće ovogodišnji osvajač lige ekipa "Palme" iz Tivta.


M.S.