05-01-2021

Miroslavu Luketiću nagrada za životno djelo TO Budve

Istoričar, filozof, publicista, hroničar budvanskih dešavanja i autor knjiga koje govore o razvoju turizma na teritoriji opštine Budva Miroslav Luketić, dobitnik je nagrade za životno djelo u oblasti turizma, koju je, početkom ove godine ustanovila Turistička organizacija opštine Budva.

Miroslavu Luketiću nagrada za životno djelo TO Budve | Radio Televizija Budva

Foto: TOB

Kako je saopšteno iz TO Budva, statuu, koja je autorsko djelo budvanske dizajnerke Sandre Đurbuzović i umjetničku sliku slikarke Mime Mitrović, dobitniku nagrade su uručili Maja Liješević, direktorka TO Budva i Marko Carević, predsjednik Opštine Budva.

Za 2019. godinu, koja predstavlja jednu od najuspješnijih u istoriji budvanskog i crnogorskog turizma stručni žiri je, na osnovu nominacija pojedinaca i kolektiva, dodijelio 27 nagrada u 26 kategorija, dok u 7 kategorija nije bilo nominovanih.

"Najvažnije je prepoznati sve subjekte koji svojim znanjem, profesionalizmom i zalaganjem čine Budvu boljom i kvalitetnijom turističkom destinacijom, ali prepoznati i ideje koje je mogu učiniti modernijom, inovativnijom. Nagrada je nakon toga samo potvrda koja treba da predstavlja podstrek za još bolje rezultate. Ponosni smo što u Budvi imamo izuzetno kvalitetne turističke, kulturne, sportske, medijske sadržaje, obrazovne potencijale, profesionalne kadrove i sve ostalo što će, sigurni smo, doprinjeti da ovaj događaj punim sjajem zaživi narednih godina", istakla je Maja Liješević, direktorka TO Budva.

Izvor: RTCG