06-04-2021

Mitrović: Nećemo dozvoliti vraćanje ograde, i u vrijeme Tita Kraljičina plaža bila je slobodna zona

Mještani Svetog Stefana i Pržna sa predstavnicima MZ Sveti Stefan okupili su se juče ujutro na Kraljičinoj plaži, nakon što su dobili potvrdu da kompanija Adriatic properties namjerava ponovo da postavi ogradu. Sporna kapija neće biti vraćena do četvrtka kada je zakazan sastanak predstavnika MZ Sveti Stefan i direktora JP Morsko dobro.

Mitrović: Nećemo dozvoliti vraćanje ograde, i u vrijeme Tita Kraljičina plaža bila je slobodna zona | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen


Povod za okupljanje mještana juče na Kraljičinoj plaži je namjera kompanije Adriatic properties da ponovo postavi kapij i ogradu oko plaže. Inače pristup Kraljičinoj plaži mještanima je zabranjen prije više od 10 godina.

"Ovo je bilo javno kupalište, koje je izdato i staza kuda smo mi vjekovima prolazili. Ovo je šetalište koje je neko pokušao da zatvori da bi zaklonio ovu plažu, mi to ne dozvoljavamo jer želimo da prolazimo tuda.

Možete da zamislite moje najmlađe dijete koje ima 13 godina nikada nije bilo na ovu plažu, a to im je na 150 m od kuće. Došli smo i danas da pozovemo Komunalnu inspekciju da nam pomogne da se ova ograda uklonu, imamo papir za to i želja nam je da ova staza bude šetalište kao što je vazda i bila. U protivnom ćemo da preduzmemo radikalne mjere.", poručio je za Polis Vlado Mitrović, predsjednik MZ Sveti Stefan.



Mitrović je kazao i da investitor neće da sjedne sa mještanima za sto da se dogovore već se , kako je kazao, ponaša kao okupator, a ne kao investitor.

Na licu mjesta su bili i redstavnici Centra bezbjednosti Budva i inspektori kKmunalne policije.

Za postavljanje ograde potrebna je saglasnost Sekretarijata za urbanizam koja nije izdata. Mještani su prošle sedmice porušili ogradu što je trebalo da uradi kompanija grčkog biznismena Petrosa Statisa kojoj je komunalna inspekcija i policija naredila da je uklone.

Podsjećamo da se sporna ograda i kapija shodno elaboratu ovlašćene firme "Geo milimetar" D.O.O. iz Budve nalaze na katarstarskoj parceli 1931/4 KO Sveti Stefan koja je u vlasništvu države Crne Gore, na raspolaganju Vladi, a uklnjižena je kao šetalište površine 432m2 u zoni Morskog dobra.

Sporna metalna kapija i ograda neće biti vraćene na pješačku stazu u parku Miločer do četvrtka, 08.aprila u 13 sati, kada se očekuje sastanak predstavnika MZ Sveti Stefan sa direktorom Javnog preduzeca za upravljanje Morskim dobrom,Mladenom Mikijeljom, potvrđeno je redakciji Polisa iz Savjeta MZ Sveti Stefan.


J.M.