22-01-2020

Mještani naselja Ivanovići očekuju sanaciju glavnog puta kroz naselje

Glavni put koji vodi kroz naselje Ivanovići je oštećen, a u Novoj ulici nijesu svi objekti priključeni na kanalizacionu mrežu ističu mještani. Zbog ovog problema, kako kažu, sve manji broj turista boravi u njihovim domovima i sve češće otkazuju rezervacije, zbog ovoga kako su istakli očekuju pomoć nadležnih.

Mještani naselja Ivanovići očekuju sanaciju glavnog puta kroz naselje | Radio Televizija Budva

Okupljeni mještani su kako kažu upoznali nadležne sa ovim problemom i očekivali su da će taj problem biti riješen.

"Ovaj put je rađen prije deset godina, ali došlo je do propusta, problem su atmosfreske vode, prilikom zatrpavanja kanala došlo je do nastanka ovog problema" kaže jedan od mještana.

Put koji vodi kroz Novu ulicu, ka kućama, okupljenih mješatana su kako navode asfaltirali svojim sredstvima, a sami su i obezbijedili sredstva za rasvjetu i internet.

"Očekujemo da neko iz Opštine dođe na lice mjesta, te da vidi u kakvom smo mi problemu, mi izdajemo objekte ovdje, imamo loše komentare na bukingu, gosti nam se vraćaju, a plaćamo sve obaveze, komunalije, porez...Ali ne vidimo nikakvu pomoć od nadležnih" kazao je mještanin Miraš Rajović.

Mještani su spremni da novčano učestvuju na radovima priključenja na kanalizacionu mrežu, ali očekuju da će nadležni sagledati probleme koje kako navode treba rješavati što priije.

"Bez kanalizacije ljeti imamo problem sa neprijatnim mirisom i komarcima, kanalizacija je bila u planu za ovo naselje, kako i zašto su oni od toga odustali ja ne znam" kazao je Milićević.

Planom aktivnosti Opštine Budva za naredni period na području Bečića, poslije završetka turističke sezone biće sanacija i modernizacija Ulice Alekse Šantića, a nakon toga i sanacija Ulice Maslina u Ivanovićima i to u dužini od oko 100 metara, gdje će biti izvršena zamjena cijevi koje će se postaviti u trup puta, kao i zamjena atmosferskog kanala, saopšteno je iz Opštine Budva.

Takođe su naveli da objekat u Ulici Velja Maslina koji je izgrađen prije desetak godina nije urađen prema standardima, a da su poslijedice takvog izvođenja radova sada vidljive.