22-04-2019

Mještani Svetog Stefana traže rekonstrukciju stepenica koje vode do plaže

Lijeva plaža na Svetom Stefanu ostavljena je za mještane i njihove goste, međutim, već nekoliko godina nemoguće je doći do plaže jedinom zvaničnom stazom koja je urađena prije 13 godina. Mještani su pozvali nadležne u Opštini da preuzmu određene mjere kako bi staza bila sanirana prije ljeta.



Krsto Rađenović iz nevladine organizacije "Za ljepši Sveti Stefan" bi želio da se mještani i njihovi gosti mogu nesmetano spustiti do plaže, a da pri tom ne rizikuju zdravlje.

"To su centralne stepenice, od magistrale do same plaže Svetog Stefana. Ove stepenice su rađene 2002. godine. Međutim, svi stepenici su slomljeni, već godinama ovdje imamo problem, turisti ne mogu da siđu na plažu i ja ovim putem apelujem na sekretara za investicije gospodina Mikijelja, da dođe sa svojim saradnicima ovdje i da razmotre početak priprema za turističku sezonu kako bi smo gostima obezbijedili pristojan i bezbjedan prilaz plaži", kazao je Rađenović.

Javni koridor je urađen između 2002. i 2005. godine i tada je bio ponos mjesta, osvijetljen i sa klupama za odmor, danas se situacija zantno izmijenila.

"Ovo su mještani sami napravili ovdje. Tako da mi očekujemo da će Opština Budva i sam Sekretarijat za investicije ovo riješiti veoma brzo, do početka turističke sezone", zaključio je Rađenović.

Ovim povodom smo kontakltirali sekretara Sekretarijata za investicije, Mladena Mikijelja, koji je kazao da radi po usvojenom planu investicionih aktivnosti za ovu godinu.