18-06-2018

MK Grupa: I dalje smo zainteresovani za Budvansku rivijeru

MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, još je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i čeka kada će crnogorska Vlada odlučiti da raspiše tender za njenu privatizaciju, saopštio je izvršni direktor za hotelijerstvo, Nikola Avram.

MK Grupa: I dalje smo zainteresovani za Budvansku rivijeru | Radio Televizija Budva

Prema njegovim riječima, planovi MK Grupe za Budvansku rivijeru su veliki i, ukoliko se realizuju, staviće Budvu na mapu svjetskog turizma, prenose Dnevne novine.

"Želimo da podignemo nivo usluge u hotelima Budvanske rivijere na četiri plus i pet zvjezdica i, sa nekim od svjetskih brendova, od Budve napravimo hot spot crnogorskog turizma", rekao je Avram novinarima iz regiona na otvaranju sezone u istarskom hotelu Kempinski Hotel Adriatic, koji je od kraja prošle godine u vlasništvu MK Grupe.

On je kazao da bi zadržali individualni brend koji bi vodili ljudi iz Budvanske rivijere, dok bi drugi dio kompanije razvijali sa nekim od vodećih hotelskih lanaca u svijetu.

O planovima koje imaju za Budvansku rivijeru, kako je naveo, još nijesu razgovarali sa Vladom Crne Gore.

MK Grupa trenutno je u partnerstvu sa Stratexom, posjeduje 30 odsto akcija Budvanske rivijere, koju je Vlada uvrstila u plan privatizacije za ovu godinu. Planirano je da privatizacija jednog od najuspješnijih crnogorskih preduzeća bude obavljena na način što bi Sveti Stefan i Miločer ostali u vlasništvu države, dok bi za vrijednost te imovine bio umanjen državni udio u preostalim hotelima Slovenska plaža, Mogren, Palas, Aleksandar i Kristal, i ustupljen Kostiću i Stratexu.

Avram je, na pitanje da li su spremni da investiraju u turističke potencijale sjevera Crne Gore, odgovorio da je MK Grupa otvorena za investicije u čitavom regionu.

U vlasništvu MK Grupe, jedne od vodećih holding kompanija u Srbiji, trenutno je 11 hotela u regiji, sa više od 2,5 hiljada ležajeva. Upravljaju, između ostalog, hotelom Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, a od kraja maja i hotelom Sheraton u Novom Sadu.