10-02-2020

Mlade Budvanke odlučne da doprinesu očuvanju životne sredine

U mnogim zemljama regiona i svijeta sve je popularniji "Zero waste lifestyle", a zahvaljujući mladim Budvankama koje su samoinicijativno pokrenule akciju "Bee kind Montenegro" u cilju očuvanja i spriječavanja zagađenja životne sredine, građani Budve svake nedjelje mogu učestvovati i podržati njihovu akciju ćišćenja budvanske obale.


Iva Ćulafić, Dijana Todorović i Tina Radulović, kažu da su ovaj projekat planirale unazad godinu dana, ali da su za realizaciju ipak čekale završetak studija.

Svake nedjelje od 9h ispred La Boke na Slovenskoj plaž, svi zainteresovani za učestvovanje u ovoj akciji mogu se pridružiti ovim djevojkama, koje ističu da je pristalica ove akcije sve više, te da su im se pridužili i neki hosteli u cilju privlačenja pažnje stranaca.

Sve je više dokumentarnih filmova o klimatskim promjenama i njihovom uticaju na živi svijet i na životnu sredinu kao i zastrašujućih vijesti o tome šta bi se moglo dogoditi sa planetom ukoliko nešto ne preduzmemo, stoga je akcija ovih mladih djevojaka za svaku pohvalu i nadamo se da će se što više sugrađana odazvati ovoj ideji i podržati ovaj porjekat.