23-06-2022

Počela sa radom mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu

Mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu počela je sa radom prošle sedmice i biće otvorena do 17. jula.

Počela sa radom mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Imajući u vidu povećan obim zahtjeva za pružanjem usluga građanima, turistima i privrednicima tokom ljetnje turističke sezone, kao i povećanu frekvenciju saobraćaja na putnom pravcu Petrovac- Budva, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku da od ponedjeljka, 17. juna do 17. jula ove godine, uvede upravne dana i posredstvom mobilne biometrijske kancelarije, pruža usluge iz oblasti građanskih stanja za područja mjesnih zajednica Petrovac i Buljarica, saopšteno je iz MUP-a.


Mobilna kancelarija, koja je postavljena u krugu Policijske stanice u Petrovcu, omogućiće građanima, poslodavcima i predstavnicima turističke privrede da podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara, kao i zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca.

Za vrijeme navedenih upravnih dana, mobilna kancelarija MUP-a, Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, svoje usluge pružaće svakog radnog dana, od 09 do 14 časova.

"Takođe podsjećamo da je od 20. maja do 20. jula, u područnim jedinicima i filijalama u opštinama na primorju uvedeno desetočasovno radno vrijeme, te tako službenici MUP-a rade od 7 do 17 časova, a usluge građanima, turistima i privrednicima pružaju se u periodu od 8 do 16 časova. Od 13. maja i u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica uvedeno je produženo radno vrijeme, od 7 do 19 časova, dok se usluge građanima pružaju od 8 do 18 časova svakog radnog dana", navodi se u saopštenju.

Uvođenjem upravnih dana, kao i dužeg rada sa građanima u Podgorici i opštinama na primorju, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da unapređuje kvalitet i efikasnost pružanja usluga građanima u skladu sa standardima Evropske unije u oblasti javne uprave.