12-02-2022

Moguće produženje zimske sezone

Glavni špic zimske turističke sezone na Žabljaku je prošao, ali ako vremenske prilike dozvole, produžetak se može očekivati i naredni mjesec.

Moguće produženje zimske sezone | Radio Televizija Budva

Direktorica Turističke organizacije (TO) Žabljak, Vanja Krgović Šarović, kazala je da su idealni uslovi za produženi dio sezone trenutno ispunjeni.

Ona je agenciji Mediabiro rekla i da se nadaju da će ona i kalendarski biti ispunjena do marta, kako su i planirali.

“Vidno je da sa završetkom školskog raspusta imamo pad posjete, dok za dane vikenda bilježimo veliku posjećenost Žabljaku, odnosno skijalištu Savin kuk”, navela je Krgović Šarović.

Prema njenim riječima, cijene su trenutno znatno niže u odnosu na glavni špic sezone.

“Ovo su idealni trenuci da se posjeti Žabljak, za posjetioce koji imaju slobodne dane, kao i za dane vikenda”, poručila je Krgović Šarović.

Kada su u pitanju očekivanja za naredni period, Krgović Šarović je saopštila da očekuju znatan priliv turista iz Srbije, s obzirom na to da oni u tom periodu imaju kratke školske odmore.

Direktor ski centra Savin kuk, Marinko Purić, kazao je agenciji Mediabiro da je uprkos završetku školskih raspusta, posjećenost skijalištu i dalje dobra.

“Očekivali smo blagi pad u prilivu gostiju, međutim, jako smo zadovoljni. Skijalište i dalje posluje u punom kapacitetu”, rekao je Purić.

Stanje na stazama je odlično, a snijega ima dovoljno.

“Kompletna infrastruktura skijališta radi u punom kapacitetu, staze su uređene i skijaši su uglavnom zadovoljni našom ponudom, posebno cijenama”, rekao je Purić.