28-12-2018

Montenegro Airlinesu još 5,5 miliona eura državne pomoći

Grupa poslanika vladajuće koalicije dostavila je amandman na predlog Zakona o budžetu kojim je predviđena nova pomoć nacionalnom avio-prevozniku Montenegro Airlinesu MA od 5,5 miliona eura. To je samo jedan od desetak amandmana koji su podneseni na predlog zakona, piše Dan.

Montenegro Airlinesu još 5,5 miliona eura državne pomoći | Radio Televizija Budva

"U obrazloženju predloga zakona o budžetu za 2019. godinu, u dijelu obrazloženja kod Ministarstva saobraćaja i pomorstva u okviru programa pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, a u okviru izdataka transferi institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru, iznos od 5,5 miliona za MA, u slučaju potrebe za realizacijom obaveza ukoliko budu obezbijeđeni zakonski preduslovi za korišćenje istih", piše u amandmanu koji su podnijeli Predrag Sekulić, Branko Čavor i Nikola Rakočević iz DPS-a i Boris Mugoša iz SD.

U obrazloženju dostavljenog amandmana samo su naveli da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi Osman Nurković (BS), dostavilo 25. decembra inovirani zahtjev Ministarstvu finansija po navedenom pitanju.

Ova kompanija je lani dobila 15 miliona pomoći od države, dok nije poznato da li je i sa koliko novca u 2018. godini država pomagala avio-kompaniju koja ima akumulirani gubitak od preko 70 miliona eura.