13-06-2019

Morsko dobro oprema nezakupljene plaže

U nabavku, postavljanje i skladištenje kupališne opreme na plažama koje nijesu dobile zakupce, Morsko dobro će uložiti 45 hiljada eura u svih 6 primorskih opština.

Morsko dobro oprema nezakupljene plaže | Radio Televizija Budva

Riječ je o minimalnom opremanju kupališta (bove, kabine za presvlačenje, kante za otpatke, informativne table i grafike, spasilačka oprema, oprema za pse).

Do početka glavne turističke i kupališne sezone, trebalo bi da bude nabavljeno 800 m bova za obilježavanje kupališta sa morske strane, 5 mobilnih montažnih kabina za presvlačenje, 20 plastičnih kanti za otpatke sa poklopcem i 15 sa kesom, 5 informativnih tabli, spasilačka oprema – tuba za spasavanje (bay watch) crvene boje, signalizacione zastavice žuta, zelena i crvena, pojasi za spasavanje, prva pomoć – zavoj, gaza, makaze, flaster, antiseptici, srednji dvogled i metalnu pištaljku, te opreme za pse na pet friendly kupalištima: rekvizite za čišćenje i odlaganje izmeta pasa (lopatice i metlice) i posude za vodu i hranu, kućice, šatori i drugi objekti koji su namijenjeni za hladovinu za pse i tuševi za pse.

Kako je obrazloženo u javnom pozivu, Morsko dobro je u obavezi da organizuje i opremi minimalnom opremom kupališta za koja, u sprovedenim tenderskim postupcima za ustupanje na korišćenje, nije izabran korisnik. Po skraćenoj proceuri organizovana je nabavka opreme i podnošenje ponuda skraćeno je na 22 dana.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 3. jula, za kada je u Morskom dobru zakazano njihovo otvaranje.





Izvor: Radio Jadran