04-12-2019

Morsko dobro raspisalo poziv za hitne sanacije obale, najviše posla u Petrovcu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je poziv za hitne sanacije šteta na obalnoj infrastrukturi u zoni morskog dobra, a pristigle ponude će biti otvorene tokom sedmice, saopšteno je danas iz tog preduzeća.



Kako je navedeno u saopštenju, najviše posla biće u Petrovcu.

“U najkraćem roku biće sanirana oštećenja obalnog zida ispod hotela "Palas", gdje je more opasno ugrozilo dio kamenog obalnog zida. Iz razloga hitnosti, Javno preduzeće će u okviru sanacija ponovo postaviti kamene poklopne ploče debljine osam centimetara na parapetnom zidu šetališta u Petrovcu”, ističu u saopštenju.

Prioritetne sanacije obale od posljedica nevremena radiće se i u Herceg Novom i Budvi, a ukupna vrijednost radova procijenjena je na 30.450 eura.

“Pored navedenih lokacija, u opštini Herceg Novi, biće sanirana oštećenja na "Novosadskoj plaži", dio oko svetionika na vrhu pristaništa "Škver", dio zida na lokaciji "Vojničke banje", obalni plato kupališta pored hotela "Plaža", oštećenja na kupalištu "Golden Bay" i sanacija kaverni na obalnom zidu kod Vojne bolnice Meljine”, dodaju u saopštenju.

"Na području Budve biće sanirano oštećenje na obalnom zidu kod Pizane, rekonstruisana metalna kapija na stazi ka plaži Mogren i biće sanirane kamene ploče na rigolama uz šetalište na Slovenskoj plaži", zaključuju u saopštenju.