08-06-2018

MUP poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenog nevremena

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

MUP poslao upozorenje nadležnim službama zbog najavljenog nevremena | Radio Televizija Budva

“Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, te kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima”, saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije poslao je upozorenje nakon nakon najave Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će tokom noći u petak na subotu, kao i u subotu ujutru i prijepodne, ciklonska aktivnost u južnom Jadranu usloviti loše vremenske prilike u našoj zemlji.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.