10-08-2014

“Muzika u noći punog mjeseca”

U nedjelju, 10. avgusta, u 23 sata pokraj tvrđave na Vrmcu, biće održan koncert "Muzika u noći punog mjeseca".

“Muzika u noći punog mjeseca” | Radio Televizija Budva

U ambijentu platoa, sa kojega se pruža pogled na vrhove Lovćena sa jedne, a Tivatski zaliv i Lušticu sa druge strane, djela klasičnih kompozitora izvešće gudački kvartet u sastavu Vedrana Rašović, Tanja Bogdanović, Mirjana Jovanović i Maja Antić.

Saradnici ogranizatora, planinarski klub Vjeverice iz Kotora, povodom koncerta, organizuju jednu od svojih planinarskih tura "Vrmac by Night". Zborno mjesto je parking pokraj Gradske kapele u Škaljarima. Vrijeme susreta - nedjelja, 10. avgust u 20 sati.

Za one koji nisu zainteresovani ili nisu u mogućnosti pješačiti, organizovan je besplatan kombi prevoz od glavne pošte u Tivtu. Polazak je u 22:15h.

Koncert se organizuje u okviru kampanje "Dani pejzaža", koja obuhvata više različitih muzičkih, likovnih, gastro i zabavnih programa. Cilj kampanje je skrenuti pažnju na vrijednosti poluostrva Vrmac, pilot područja projekta "Baština - pokretač razvoja", kada govorimo o baštinjenim vrijednostima, kao i potencijalima samog pejzaža i mogućnostima njihove ekonomske valorizacije.