04-12-2018

Na 15. svečanosti “Ladies Night” RC Budva pokrenut novi global-grant namijenjen OB “Danilo I” sa Cetinja

Na 15. svečanosti “Ladies Night” RC Budva pokrenut novi global-grant namijenjen OB “Danilo I” sa Cetinja | Radio Televizija Budva

U subotu, 1. decembra u hotelu "Splendid", ROTARI KLUB BUDVA je organizovao sad već tradicionalnu svečanost "LADIES’ NIGHT".

Svečanost je ove godine okupila preko 200 rotarijanaca Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Mađarske, prijatelja Rotarija i ljudi dobre volje iz zemlje i inostranstva, spremnih da nesebično služe zajednici u kojoj djeluju.

"Stoga je cilj ovogodišnjeg okupljanja bio usmjeren ka novoj humanitarnoj akciji kluba – pokretanju DRUGOG GLOBAL-GRANT projekta, ovoga puta namijenjenog prikupljanju sredstava ZA OPREMANJE OB „DANILO I“ NA CETINJU, najstarije bolnice u Crnoj Gori. Već je tokom same večeri prikupljeno skoro 50.000 evra namijenjenih novom projektu, čija će realizacija obilježiti tekuću i narednu rotarijansku godinu", navode iz Rotarija.



Tokom svečanosti su uručena i priznanja „Paul Harris“ pojedincima i firmama, koji su nesebičnim učešćem pomogli realizaciju prethodnog global-grant projekta RC Budva „Moj prvi dom“.

Promovisani su i novi donatori – nosioci priznanja „Paul Harris“, ujedno članovi RC Budva, čime je Klub stekao privilegiju da bude proglašen 100% „PAUL HARRIS“ KLUBOM, četvrtim u Distriktu 2483.

O Rotariju

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj-oštrijih humanitarnih izazova u svijetu. Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (polio-free world).

Više informacija o Roatari pokretu na www.rotary.org