08-06-2021

Na inicijativu MZ Velji Vinogradi: Počelo čišćenje korita Grđevice

Na Svjetski dan životne sredine, počelo je čišćenje korita rijeke Grđevice koju je inicirala MZ "Velji Vinogradi". Zahvaljujući Komunalnom preduzeću i Službi zaštite i spašavanja otklonjen je dio otpada, a posječeno je i odvezeno rastinje, kako su saopštili iz ove MZ slične aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu.

Na inicijativu MZ Velji Vinogradi: Počelo čišćenje korita Grđevice | Radio Televizija Budva

Foto: Screenshot

Akcija čišćenja rijeke Grđevice poćela je sječom samoniklog rastinja i uklanjanjem otpada, a građanima su se priključile sve gradske službe.

"Na inicijativu MZ Velji Vinogradi pokrenuta je akcija čišćenja rijeke Grđevice čije je korito u jako lošem stanju i nadamo se da će se u narednom periodu naći neko rješenje koje će biti trajnije. Na naš poziv odazvale su se sve gradske službe, i ovim putem im se zahvaljujemo", kazao je predsjednik MZ Velji Vinograd, Srđan Pribilović, apelujući na građane da povedu računa o životnoj sredini.

Načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Dragan Božović, kazao je da su se iz ove službe rado odazvali pozivu, te da ovo nije kraj ovakvim akcijama.

Iz Mz "Velji Vinogradi", očekuju da će će se u ovu akciju u narednom periodu uključiti i nevladin sektor.