14-01-2022

Na jugu kolovozi pretežno suvi, u višim planinskim predjelima moguća poledica

U južnim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega i poledice, saopšteno je iz AMSCG.

Na jugu kolovozi pretežno suvi, u višim planinskim predjelima moguća poledica | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Vidljivost je mjestimično smanjena, a povremeno duva jak vjetar. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na sitnije odrone. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Od 12.10.2021 do završetka radova, na irigaciji u razdjelnom ostrvu magistralnog puta M-4 dionica Podgorica-Tuzi doći će do zatvaranja jedne saobraćajne trake bulevara prema Tuzima.

Zbog izvodjenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Od 20.12.2021 do 20.01.2022 godine promjeniće se režim saobraćaja na mjestu izvodjenja radova, sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić-Podgorica.

Od 30.09.2021 godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula,dionica ulica Oslobodjenja, doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.