08-04-2021

Na nenajavljenom skupu napadnuta ekipa RTV Budva

Na kružnom toku na ulazu u Budvu, kod tzv Berkovića danas oko 12 sati okupilo se nekoliko desetina građana kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom najave izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.



Foto: VOP

Oni su automobilima zaustavili saobraćaj na i time onemogućili da vozila uđu i izađu iz grada punih sedam sati. U koloni automobila koja se protezala do Bečića bila je i ekipa TV Budva u službenom automobilu koja se vraćala sa radnog zadatka iz Svetog
Stefana.

Na kružnom toku bilo je poprečno parkirano vozilo koje nije omogućavalo da se prođe, a ekipu Tv Budva je zaustavilo nekoliko neindentifikovanih lica koji su uz nedolično ponašanje, udarali po automobilu i uz riječi da dok su oni tu ne može da se prođe zaprijetili da će doći i u televiziju.

Na licu mjesta bio je komandir policije Centra bezbjednosti Budva Dejan Rakočević od kojeg su novinarka i snimatelj zatražili da ih sprovede, na šta su dobili odgovor da će sa onima koji su zabranili kretanje vozilima, vidjeti da li će dozvoliti prolazak automobilu TV Budva. Zbog ovakvog poteza pripadnika CB Budva postavlja se pitanje od koga je u ovoj situaciji moguće očekivati zaštitu?

Iz CB Budva su saopštili da je grupa građana Budve danas blokirala saobraćaj na kružnom toku na ulazu u Budvu i, prema poslednjim informacijama, blokada još traje.

Blokiranje saobraćaja prouzrokovalo je velike kolone automobila na bulevaru i zaobilaznici, saopštili su iz budvanske policije. Na licu mjesta bilo više automobila sa registarskim oznakama drugih crnogorskih gradova.

Kako saznajemo protest u Budvi organizovao je Patriotsko-komitski savez.

J.N.