19-01-2021

Na području Budve 19 mjesnih zajednica, uskoro formiranje novih

Na području naše opštine trenutno je formirano 19 mjesnih zajednica, a uskoro bi trebalo da budu osnovane još tri nove, MZ Lapčići, Potkošljun i Velji Vinogradi.


Foto: icarus_budva/Instagram

"Do sada imamo 19 formiranih mjesnih zajednica, a krajem prošle godine su stigle i dvije inicijative. Radi se o MZ Lapčići i Potkošljun, na koji je Sekretarijat za lokalnu samoupravu dao pozitivan odgovor, tako da čim se steknu uslovi vjerujem da će građani organizovati Zbor građana i da će podnijeti odluku o osnivanju na potvrđivanje Skupštini Opštine", kazala je sekretarka Sekreterijata za lokalnu samoupravu, Milijana Vukotić Jelušić gostujući u dnevno informativnoj emisiji Polis.

Kako je dodala, početkom godine, je stigla još jedna inicijativa za osnivanje mjesne zajednice, a u pitanju je MZ Velji Vinogradi.

"Vrlo me raduje što vidim, pogotovo je to očigledno na primjeru MZ Babin Do, čiji rad bih ovom prilikom i pohvalila. Naša je želja bila kada smo donosili novu odluku da se što više decentralizuje rad mjesnih zajednica, i da one budu podrška lokalnoj samoupravi u ostvarivanju svih planova, na način da participacija građana u donošenju odluka od neposrednog interesa za lokalno stanovništvo bude veća", istakla je ona.

Prema riječima Vukotić Jelušić, oni su iskoristili mogućnost koju je opština dala, odnosno stimulans i plaćanje zakupnine za prostor za rad mjesnih zajednica, i u tom prostoru omogućili da mjesto nađe i lokalna Turistička organizacija, odnosno Info punkt i pošta.

"Time će se olakšati život u tom dijelu grada kako mještanima tako i turistima koji tu budu boravili", zaključila je ona.