06-07-2018

Na sezonskim poslovima angažovane 562 osobe

Zavod za zapošljavanje Crne Gore na teritoriji opštine Budva od početka tekuće godine na sezonskim pozicijama angažovao je 562 osobe.

Na sezonskim poslovima angažovane 562 osobe | Radio Televizija Budva

Jedan od aktivnih projekata Zavoda za zapošljavanje je sezonsko zapošljavanje. Na ponuđenim poslovima ove službe prioritet imaju osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda, ali i žele da rade tokom sezone.

Prema riječima šefice biroa rada Slobodanka Đurenović - Nikčević prije sezone Zavod ima određen broj lica zainteresovanih za rad koje upute poslodavcima.

"Najveći broj lica se zapošljava se u turističkoj oblasti i ugostiteljstvu i to na poziciji kuvara, konobara, sobarica, repcpcionera, poslastičara, pomoćnih radnika u kuhinji i u trgovini", naglasila je Đurenović - Nikčević.

Na tim sezonskim poslovima najviše se anagžuju nekvalifikovani radnici, zatim lica sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme, dok se za menadžere zapošljavaju lica šeste i sedme stručne spreme.

Đurenović - Nikčević je dodala da Zavod za zapošljavanje pruža mogućnost licima koja se nalaze na evidenciji ali i stranicma koji su zainteresovani da pohađaju obuku za određena zanimanja i dobiju znanje iz te struke i na taj način dođu brže do posla.