08-03-2021

Nagrađeni novinari na prijemu kod predsjednika Opštine

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je danas u svom kabinetu nagrađene novinare Ranka Pavićevića i Ivu Bajković, čestitajući im na dobijenim nagradama Udruženja novinara Crne Gore, za životno djelo i online izvještavanje.


Foto: Portal RTV Budva

Predsjednik opštine Budva Marko Carević čestitao je nagrađenim novinarima poručujući im da budu i dalje profesionalni čuvari istine .

“Svi ovi jubileji 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja novinara Crne Gore zaslužuju poštovanje . Dvije nagrade za životno djelo i nagrada za online izvještavanje koje su dobili Ranko Pavićević i Iva Bajković zaslužuju svaku pohvalu i pažnju. Posebno mi je zadovoljstvo da im se danas lično zahvalim. Mislim da je iz Budve krenulo puno toga pozitivnog nakon 30 godina i želim da kada je u pitanju i novinarstvo istina krene iz Budve i nadam se da će i vaše kolege biti dobitnici ovakvih priznanja i da će vam na prvom mjestu uvjek biti istina i očuvanje novinarske profesije, da ćete služiti istini a ne potrebi politike ili neke manilupacije.”, kazao je Carević na prijemu.


Foto: Portal RTV Budva

Udruženje novinara Crne Gore nagradilo je Ivu Bajković za najbolje online izvještavanje. Bajković je uzrazila zahvalnost predsjedniku opštine na današnjem prijemu.

“Izražavam veliku zahvalnost predsjedniku opštine Budva što se na ovaj naćin sjetio ne samo nas nagrađenih novinara već i generalno uvažavajući rad svih nas novinara i nadam se da će opšti ambijent za rad novinara u medijima i dopisničkim servisima biti mnogo kvalitetniji .Htjela bih da iskoristim priliku pošto je danas 8. mart , voljela bih da novinarke dobiju više prilika i više šansi da se ostvare i u upravljaćkim strukturama medija jer smatram da to zaslužuju.

Svima vama bih preporučila da pogledaju film “ Good night good luck” koji govori o prvim pritiscima na novinare koji su nastali još nedgdje pedesetih godina u SAD-u , vrlo pućno i vrlo korisno za sve nas., kazala je Bajković.

Novinar Ranko Pavićević nagrađen je za životno djelo.

“Jako sam zahvalan predsjeniku na prijemu , 40 godina sam u ovoj profesiji , dobio sam pet novinarskih nagrada i ovo je prvi put u mojoj karijeri da mi je neka vlast ukazala takvo poštovanje , ali na kraju krajeva nikad nije kasno.

U godini kada novinarstvo u Crnoj Gori slavi 150 godina, Udruženje novinara Crne Gore 75 godina, a ja 40 godina rada u ovoj profesiji koji je je obilježen nagradom za životno djelo . Što me mnogo više raduje je što sam od strane građana dobio mnogo čestitki i one su mi mnogo draže, očigledno su oni prepoznali to što sam radio i to je najveća čast novinara, da vas prepoznaju u medijima za koje radite .

Ja to govorim kada novinarstvo u Crnoj Gorio nije više tako, kada je potonulo do dna ili ispod toga, naravno čast dobrim novinarima mojim kolegama koji još uvjek postoje , ali mislim da ova profesija mora da se odbrani od sunovrata koji je već dočekala. Taj put traganja za istinom nije lak, mnogo je trnovit i bolan , ali jedino isplativ i sveta dužnost svakog novinara, kazao je Pavićević.

Predsjednik Carević je na kraju prijema nagrađanim novinarima uručio simboličnu novčanu nagradu.

J.M.