31-03-2021

Nagradna igra za osnovce i srednjoškolce

Generalni sekretarijat Vlade objavio je, povodom obilježavanja Mjeseca Evrope, nagradnu igru za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola na temu "Druže moj evropski!".


Foto: Poster nagradne igre, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na taj način pruža mogućnost da, u kratkoj video formi, pošalju poruku svojim vršnjacima iz Evropske unije i pokažu im da sa njima dijele iste vrijednosti, kao i da se već osjećaju dijelom Evrope.

“Ukoliko si osnovac ili srednjoškolac i koristiš sve što ti pružaju društvene mreže, voliš da dijeliš kreativne sadržaje sa svojim vršnjacima - podijeli ih i sa nama, pošalji poruku svojim vršnjacima iz Evrope i osvoji vrijednu nagradu”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da osnovci i srednjoškolci mogu u kratkoj video formi - do minut i deset sekundi da pokažu koje vrijednosti već dijele sa svojim vršnjacima iz EU.

Nagradna igra je otvorena od danas do 20. aprila.

“Učenici treba da objave video snimke na svom Instagram profilu i da zaprate i taguju @me4eu, kako bi bili objavljeni na zvaničnoj Instagram stranici. Građani će moći da glasaju putem Instagrama za video koji im se najviše dopada a najveći broj lajkova osvaja nagradu publike”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Mjeseca Evrope, a nagrada za svih šest najboljih radova (po tri u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće pametni sat.

Radove je potrebno objaviti do 20. aprila.

“Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs kontakti su: svetlana.pesic@gsv.gov.me i gordana.djekic@gsv.gov.me. Najbolji radovi, kao i imena autora će biti objavljeni na www.eu.me”, dodaje se u saopštenju.

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Unija.