18-01-2019

Nakon dobijanja upotrebne dozvole Akademija znanja će se razviti u punom kapacitetu

Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici i razumijevanju opštinskog rukovodstva, DOO "Akademija znanja" je samo djelimično riješila nagomilana dugovanja iz prethodnog perioda, tako da ni u ovu godinu nisu ušli sa rentabilnim poslovanjem, kazala je PR Akademije Sandra Radulović.

Nakon dobijanja upotrebne dozvole Akademija znanja će se razviti u punom kapacitetu | Radio Televizija Budva

Značajnije promjene u poslovanju i izlazak iz finansijske krize, kako je kazala, očekuje se u narednom periodu.

"Rukovodstvo Akademije je ranije izlazilo u susret potrebama raznih organizatora i građana, te besplatno ustupala prostor za događaje koji su od javnog interesa, iako je opterećena dugovima", kazala je Radulović.

Jedan od najvećih problema Akademije i razlog što e-Gimnazija, prva takve vrste u Crnoj Gori, nije zaživjela je to što zgrada nema upotrebnu dozvolu.

"Nadamo se da ćemo to uskoro riješiti, i da će ta forma biti zadovoljna, kako nam to ne bi pravilo probleme. Iako znamo da puno zdanja u Budvi funkcioniše bez toga, prosto nam je žao što ne možemo da se razvijemo u punom kapacitetu, zbog te upotrebne dozvole koja nas objektivno koči", kazala je Radulović.

Trenutno je u Akademiji dato u zakup 22 prostora i kafić, od ukupno 54 raspoloživih jedinica.

"Od toga sedam kancelarija koriste zaposleni u Akademiji, dok 22 koriste zakupci, u akademske i komercijalne svrhe. Mjesta i u garaži i u Akademiji ima. Trenutno se radi na tome da se četvrti sprat prilagodi potrebama javnog servisa, Radio Televizije Budva", istakla je Radulović.

Ona mogućnost poboljšanja nezastpuljenih kapaciteta vidi u ustupljivanju učionica u sportsko rekreativne svrhe, jer su pojedine dovoljnog kapaciteta za ovu namjenu.

"Pored toga, Opština plaća zakup za neka svoja preduzeća, a mi nudimo mogućnost da ih presele u Akademiju, uz neku nižu cijenu, nego što sada plaćaju. Time bu se naši kapaciteti poboljšali, a otvoreni smo i za opciju preseljenja sekretarijata. Kad je riječ o službi matičara, oni nemaju adekvatan prostor u Opštini, a kod nas se dosta organizuju vjenčanja, tako da bi njihovo prremještanje bilo i praktično i svrsishodno", zaključila je Radulović.