30-03-2019

Naredne sedmice panel konferencija Zaposlimo domaće

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje, u susret turističkoj sezoni, organizovaće u utorak panel konferenciju na temu Zaposlimo domaće.

Naredne sedmice panel konferencija Zaposlimo domaće | Radio Televizija Budva

Posredovanje u sezonskom zapošljavanju jedna je od mjera aktivne politike zapošljavanja, kojoj Zavod, kako su kazali njegovi predstavnici, poklanja posebnu pažnju.

“U cilju realizacije ovogodišnjig plana sezonskog zapošljavanja, od 11 hiljada osoba sa evidencije nezaposlenih, Zavod je angažovao sve svoje kapacitete. Mobilni timovi već komuniciraju sa poslodavacima, ali i zainteresovanima za rad na sezonskim poslovima”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Zavod je na zvaničnoj internet stranici www.zzzcg.me omogućio elektronsku prijavu maturanata i studenata za posao u sezoni.

“U interesu je svih da se, kroz konstruktivni dijalog, definišu modeli saradnje kako bi se više zapošljavala domaća radna snaga i obezbijedio kvalitetan kadar za potrebe poslodavaca”, rekli su iz Zavoda.

U uvodnom dijelu skupa, govoriće ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor ZZZ, Suljo Mustafić i predstavnici ministarstava turizma i održivog razvoja, unutrašnjih poslova i ekonomije.

U interaktivnom panelu učestvovaće predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Poreske i Uprave za inspekcijske poslove, Centra za stručno obrazovanje, Crnogorskog turističkog udruženja, Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva, Studentskog parlamenta UCG, Saveza sindikata, Unije slobodnih sindikata, te predstavnci poslodavaca iz primorskih opština u Crnoj Gori.

Skup, zamišljen kao javna kampanja države, biće održan u hotelu Hilton u Podgorici.