04-12-2018

Naredne sezone plaže će biti jedinstvenog izgleda, bez reklama i šarenih suncobrana

Naredne sezone plaže bi trebale da imaju jedinstven izgled koji neće biti opterećen reklamama koje su bile vidljive na plažnom mobilijaru. U Mediteran reklamama saglasni su sa nastojanjima JP Morskog dobra da se već narednog ljeta postigne ljepši izgled obale.

Naredne sezone plaže će biti jedinstvenog izgleda, bez reklama i šarenih suncobrana | Radio Televizija Budva

Budućom Odlukom i trogodišnjim planom uvode se nova pravila kada je u pitanju relamiranje na plažama, kazao je direktor d.o.o. Mediteran reklame, Blažo Rađenović.

"Iz godine u godinu imamo tu šarenoliku ružnu sliku sa plaža, gdje se suncobrani, ležaljke i kabine koriste u jednu komercijalnu svrhu koja služi nekim zakupcima plaža, ali ne služi našim turistima i građanima kao slika koju će ponijeti iz Budve", naglasio je Rađenović.



Morsko dobro će prema riječima Rađenovića svojim pravilnikom i odlukama u narednom periodu urediti ovaj dio tako da sve plaže imaju svoj jedinstven izgled koji nije opterećen reklamama.

"Obavješetni smo da će JP Morsko dobro urediti ovaj dio, tako da ćemo sledeće sezone imati unificirani dio duž obale, jednobojne suncobrane, ležaljke i kabine", naveo je Rađenović.

Preduzeće Mediteran reklame do izmjene ove odluke naplaćivalo je takse za reklamiranje u zonama plaža i sada će biti rasterećeni po tom pitanju, ističe on.

"Mi preventivno djelujemo našim taksenim tarifama. Ako se nešto ne naplati ne može se ni urediti, samo na taj način može se stvoriti jedna lijepa slika kada je u putanju reklamni sadržaj. Da ne postoji naše Preduzeće, svako bi imao pravo da postavi na stotine reklama i to ne bi ličilo ni na šta", zaključio je Rađenović.

Novine oko korištenja reklamnog prostora u Budvi važiće za tri naredne godine.