20-04-2018

Nastavljena potraga za nestalim Podgoričaninom

Pripadnici uprave pomorske sigurnosti jutros oko 5 sati nastavili su potragu za 60-togodišnjim Podgoričaninom B.R. koji je preksinoć nestao u reonu Buljarice, kazao je za TVCG direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan.

Nastavljena potraga za nestalim Podgoričaninom | Radio Televizija Budva

"Nastavili smo potragu jutros od 5 časova plovlima Uprave pomorske sigurnosti i Lučke kapetanije Bar. Do sada nijesmo pronašli bilo kakvu indikaciju gdje bi moglo da bude lice koje potražujemo ali ćemo potragu nastaviti do večernjih časova", kazao je Kočan.

U toku dana, kako je dodao, ponovo će biti angažovan helikopter Direktorata za vanredne situacije i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore zajedno sa svim pripadnicima Uprave pomorske sigurnosti.

B.R. je sa albanskim državljaninom N.M. prekjuče pedalinom pošao u ribolov. No usljed snažnog nevremena i vjetra koji je duvao brzinom od 40 čvorova njihovo plovilo je počelo da tone. N.M. je kako je kazao napustio plovilo plivajući što je predložio i nestalom Podgoričaninu koji je kako je naveo ipak ostao na licu mjesta. 20 minuta kasnije pripadnici pomorske sigurnosti počeli su potragu a obalu je pretraživalo i plovilo Vojske Crne Gore. Uključen je i helikopter MUP-a.