09-11-2018

Naučite trikove kako se jednostavno našimnkati za posao

Postoje pravila kojih bismo se trebali pridržavati. Make up za izlazak, vikend ili za posao nije isti. Poslovni make up znatno zavisi od posla ili prilici za koju se spremamo, ali sigurno je da treba biti lagan, diskretan i neupadljiv, vodite se izrekom manje je više. Pogledajte najvažnije savjete za sređivanje kad idete na posao. Postoje osnovna pravila za make up u poslovnom svijetu.

Naučite trikove kako se jednostavno našimnkati za posao | Radio Televizija Budva

Skrivanje nedostataka

Za umorne oči, ali i sve ostale nedostatke, spas je korektor. Najbolji nisu ujedno i najskuplji, a važno je odabrati onaj koji odgovara prirodnoj boji vaše kože. Vodite se sledećim načelima: zelena boja pomaže kod crvenila, ljubičasta kod žutih tonova na koži, žućkasti kod podočnjaka ili tamnijih tonova, bijeli za isticanje (npr. u unutrašnjim uglovima oka) ili neutralni u boji vaše kože.

Jednostavnost

Jedno od pravila za poslovnu šminku je jednostavnost. Nije poenta da svako jutro provodite sat ispred ogledala. Jer što vam je više vremena potrebno da se našminkate, moraćete se ranije probuditi, a tako od sna oduzimate dragocjeno vrijeme. Šminkajte se jednostavno i pazite da nije napadno, odnosno s previše slojeva.

Pravilno isticanje očiju

Ukoliko imate vremena za komplikovaniji make up za oči, slijede sledeći savjeti. Kod korištenja tuša, bolje je da crta bude što tanja, ali ukoliko niste vješti s tušem, možete koristiti tuš u olovci ili crnu olovku, koja se kasnije razmaže kistićem za lagani smokey eyes. Od sjena, u obzir dolaze neutralni zemljani tonovi, a ukoliko niste vični sjenčanju očiju, preporučuje se korištenje dva tona, svjetlijeg bež na cijelom kapku i na području pregiba sjena srednje smeđe boje.

Neutralni ruževi

Ruž bi, uz podlogu ili puder, trebao biti glavni proizvod u vašoj kozmetičkoj torbici. Crveni, jaki ruž najteže se nanosi, stoga je bolje koristiti laganije i neutralne. Preporuka je, prije nanošenja, nanijeti olovku sličnu boji ruža ili korektor, a zatim ruž koji će biti postojan nekoliko sati. Za poslovne prilike preporučaju se mat nijanse, nikako ne šljokice ili sjajila.

Rumenilo za zdrav izgled

Rumenilo je takođe obavezno, u maloj količini na jagodice tamo gdje se prirodno zarumenite. Bez rumenila biste izgledali suviše blijedo, a želite izgledati svježe, prirodno i odmorno. Koristite prirodne boje poput nježno koraljne, breskvaste ili roskaste nijanse.


Istraživanje provedeno na više od hiljadu ispitanica u Engleskoj pokazalo je da šminka može poboljšati i kancelarijske odnose među samim ženama. Čak 8 od 10 ispitanica izjavilo da su im draže kolegice koje se šminkaju, dok njih 78% vjeruje da zbog make-apa imaju bolji tretman na poslu. Sigurno vam to ne trebaju potvrđivati nikakva istraživanja, ali biće vam drago čuti da je njih 85% izjavilo da im šminkanje može popraviti raspoloženje kad imaju loš dan.