11-10-2018

Naučni skup "Obnova evropske ideje u sjenci populizma" u Petrovcu

Naučni skup “Obnova evropske ideje u sjenci populizma”, koji će pokrenuti pitanja evropske budućnosti, Zapadnog Balkana, kao i rokova za članstvo Crne Gore i Srbije u Evropskoj uniji (EU), biće održan naredna tri dana u Petrovcu.

Naučni skup

Skup, koji će okupiti emintentne profesore i stručnjake iz oblasti međunarodnih odnosa i evropskih studija iz država regiona, organizuje Univerzitet Donja Gorica, u partnerstvu sa Fondacijom Hanns Seidel iz Beograda i Centrom za spoljnu politiku iz Beograda.

Učešće u panelima uzeće univerzitetski profesori sa Fakulteta političkih nauka iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

„Na skupu će govoriti i ličnosti iz političkog života poput savjetnice glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom Dragane Marković, generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju Ministarstva pravde Crne Gore mr Nikole Šaranovića, direktorice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko, predsjednice Centra za spoljnu politiku iz Beograda Aleksandre Joksimović, kao i direktora Kancelarije Fondacije Hanns Seidel za Srbiju i Crnu Goru Lutz Kobera“, kaže se u saopštenju.

Tokom skupa biće održana promocija knjige Radivoja Cvetičanina „KONSTANTINOVIĆ. HRONIKA“, na kojoj će govoriti predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademik Dragan K. Vukčević i dekan Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica prof. dr Ilija Vujačić.