03-04-2020

Ne mogu da preciziraju kada će biti upis u vrtiće

U Ministarstvu prosvjete još ne znaju da li će upis u vrtiće biti organizovan u maju, kako je to bilo svake godine. Javnost će o svemu blagovremeno obavijestiti, jer za sada, zbog aktuelne situacije, ne mogu ništa precizirati, kazala je Milica Lekić, portparol ministarstva.

Ne mogu da preciziraju kada će biti upis u vrtiće | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracij
Ministarstvo u saradnji sa UNICEF-om i predškolskim ustanovama priprema projekat „Uči doma” za predškolce.

“Ustanove poput Đina Vrbica” sa osobljem rade na produkciji predstava, ali i nastave engleskog jezika za mališane, te sugestijama oko fizičkih aktivnosti za vrijeme boravka u kući. Ti materijali će se objaviti na YouTube i FB stranicama ustanove. Priprema se serija snimaka vaspitača, na razne teme. Oni i predstavnici stručnih službi uradiće kratke video materijale o tome kako se oni kod kuće igraju sa djecom, na koji način je najbolje kvalitetno provesti vrijeme”, navodi Lekić

Ministasrtvo očekuje da bude isprodukovano nekoliko desetina ovakvih kratkih video-zapisa.

“Ti materijali će biti koncipirani na drugačiji način od predavanja koja se plasiraju za školski uzrast. Materijali za predškolski uzrast će biti minut do dva, a pratiće program kako do tri godine, tako i od tri do šest godina. Oni će, osim na društvene mreže, biti objavljeni na Školskom portalu. Ovo je nova situacija, ambijent i novi su zahtjevi pred nama, ali smo zahvalni za prepoznavanje rada, te za razumijevanje važnosti ove teme”, kaže Lekić.

Izvor: FOS