27-04-2020

Nedjelja u Budvi: Šetači i komunalna policija licem u lice (FOTO/VIDEO)

Sunčana aprilska nedjelja naprosto je izmamila Budvane iz svojih kuća, pa su se juče u parkovima i na šetalištu mogli vidjeti brojni sugrađani koji uživaju u suncu i rekreaciji. Da ovo ipak nije obična nedjelja otkrila bi tek po koja maska na licima straijih sugrađana ali i Komunalana policija Budve koja je radila svoj posao u skladu sa mjerama koje je propisalo NKT.

Nedjelja u Budvi: Šetači i komunalna policija licem u lice (FOTO/VIDEO) | Radio Televizija Budva

Počevši od pješačke staze i teretana na otvoenom pa šetalištem ka tunelu na Zavali sve je izgledalo kao jedan običan dan u kom su se sugađani odlučili za šetnju i rekraciju u prirodi.







Zelena površina ispred hotelskog kompleksa Budvanksa rivijera, juče je takođe služila kao porstor za igru na otvorenom, piknik, mjeditaciju ali i bavljenje sportom.









Na stazi pored mora kod restorana La Boka, primijetili smo i Komunalnu policiju kako radi svoj posao. Oni su prilazi građanima koji su se u grupama zadržavali bez poštovanja socijalne distance i opominjali ih na poštovanje mjera.



Šetalištem pored mora, pa sve do tunela i stazom ka Bečićima gužva nije bila ništa manja.





Među starijim sugrađanima najviše je bilo onih sa maskom i onih koji poštuju socijalnu distancu.






Vožnja bicikla, pecanje, trčanje, meditacija na plaži, šetnja kućnih ljubimca, ali i mnoge druge aktivnosti juče se mogle primijetiti od Starog grada pa do Kamenova.









Još jednom apelujemo na sugrađane da poštuju propisane mjere, te napominjemo da su mjere samo ublažene, ali ne i sasvim stavljene van snage. Prema izjavama nadležnih, izbjegli smo najgori scenario ali svakako nije vrijeme za opuštanje. Upućujemo apel sugrađanima da se naoružaju strpljenjem, jer brojimo sitno do potpunog otključavanja zemlje i svijeta.