16-06-2021

Nj.E Kristina Oleana Popa u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

Njena ekselencija, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Kristina Oleana Popa sa saradnicima posjetila je Opštinu Budva gdje je primio predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević sa svojim saradnicima.

Nj.E Kristina Oleana Popa u zvaničnoj posjeti Opštini Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Opština Budva

Tokom srdačnog susreta, Popa je istakla važnost lokalnih samouprava u procesu i razumijevanju EU integracija te da je upravo to fokus njenih aktivnosti.

Nakon što je upoznata sa projektima koji su završeni i koji tek treba da započnu, a finansiraju se iz fondova EU, gospodin Carević je predstavnike Delegacije EU u Crnoj Gori upoznao sa važnim
infrastrukturnim projektima koji bi značajno unaprijedili turistički proizvod ne samo Budve, već i Crne Gore a tiču se olakšavanju saobraćajnog protoka kroz Budvu.

Carević je istakao snažnu podršku za projekat Budva by pass koji treba da zaokruži priču saobraćajne infrastrukture koja bi značajno pomogla smanjenju ljetnjih gužvi ali i relaksirala protok turista kroz našu državu.

Na kraju je zaključeno da je ovo samo početak saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori sa Opštinom Budva i da se radi o inicijalnoj posjeti te da se očekuje njeno inteziviranje kroz različite vidove podrške projektima koje će Opština realizovati a koji su u skladu sa agendom EU za Zapadni Balkan.