18-06-2021

Nova Budva: Gospođo Kalezić, nadali smo se da ćete pad u broju odbornika u lokalnom parlamentu shvatiti kao poziv na buđenje

Nova Budva se oglasila saopštenjem za javnost povodom, kako su kazali, prozivki od strane članice IO Demokratske Crne Gore Budva, Veselinke Kalezić.

Nova Budva: Gospođo Kalezić, nadali smo se da ćete pad u broju odbornika u lokalnom parlamentu shvatiti kao poziv na buđenje | Radio Televizija Budva

Saopštenje Nove Budve prenosimo u cjelosti:

Poštovana gospođo Kalezić,

Premda smo mislili da je vrijeme klevetanja Nove Budve završeno održavanjem parlamentarnih i lokalnih izbora 2020. godine, vidimo da je Nova Budva još uvijek tema.

S obzirom da ste neobaviješteni, dozvolite da Vam objasnimo par stvari. Nova Budva nema aktiviste, niti članove. Što se tiče partijskog zapošljavanja, odgovorno tvrdimo da za razliku od ostalih političkih subjekata koji su učestvovali u izbornoj trci 2020. godine, jedino Nova Budva nije niti zapošljavala, niti nudila zaposlenje u zamjenu za glasove naših sugrađana. Da smo to radili, vjerujte da bi izborni rezultat bio mnogo drugačiji. Tako da, što se te teme tiče, okrenite se oko sebe, provjerite koliko je ljudi zaposleno po budvanskim preduzećima od izbora do sad, pa onda krenite da napadate Novu Budvu.

Ono što smo mi nudili je preporod grada, maksimalna funkcionalnost vlasti i konačno pomirenje svih građana Budve bez obzira kojoj partiji, vjeri i nacionalnosti pripadaju.

Ono što ste Vi nudili i šta ste od toga ostvarili, presudiće građani Budve na sledećim lokalnim izborima.
Gospođo Kalezić, nadali smo se da ćete pad u broju odbornika u lokalnom parlamentu i to nakon 3,5 godine vršenja vlasti shvatiti kao poziv na buđenje i kao signal da se prestane sa neosnovanim klevetanjima Vaših sugrađana, ali nam se nažalost čini da se ništa nije promijenilo.

Nova Budva se do ovog momenta nije oglašavala. Dozvolili smo vam da na miru pokušate formirati vlast i da opravdate povjerenje građana koje vam je ukazano, premda smo upozoravali da će do ovakvog stanja u vlasti doći i da bez ozbiljne depolitizacije i profesionalizacije javnih preduzeća u našem gradu, niste u stanju održati koaliciju.

Međutim kad već ne možete bez nas, vrlo rado ćemo se uključiti i iskoristiti svaku priliku da vam ukažemo na vase greške u nadi da ćete ih ispraviti. Ne zbog vas, već zbog građana Budve, jer oni zaslužuju novu i bolju Budvu.