10-08-2020

Nova Budva: Nepriličnu sliku Budve hitno rebrendirati

Da današnju sliku Budve ne čine više graciozna plesačica, more, niti dostojanstvene viševjekovne istorijske zidine, već višenedjeljne i višemjesečne svađe, rasprave, čak i nasilje, te da ista mora pod hitno biti promijenjena, smatra grupa birača Nova Budva koja na lokalnim izborima nastupa sa listom „Nova Budva – Ilija Gigović”.



"Budvi treba novi pristup, novo razmišljanje. Ozbiljan program rebrendiranja se mora kreirati ispočetka. Imamo potpuno novu situaciju gdje se kriza turizma povodom pandemije komplikuje neprihvatljivim slikama lokalnih sukoba koje iz Budve idu u svijet", navodi se u saopštenju.

Potpuno nova strategija brendiranja destinacije Budva, kako dodaju, se mora praviti, a pristup za brendiranje destinacije mora biti na dva nivoa.

"Prvi nivo je plan za popravljanje slike koju je stvorila trenutna lokalna politička situacija oko upravljanja gradom. Drugi nivo je dugoročni i obuhvata plan za novu realnost budvanskog turizma posle pandemije. Percepcija brenda Budve se mora pod hitno mijenjati ozbiljnim multidisciplinarnim pristupom, koji uključuje relevantna istraživanja, inkluzivni pristup svih aktera i njihove uloge, ekonomske i fiskalne mjere, promotivnu i medijsku strategiju, reviziju saobraćajnih koridora i druge mjere", ističe se u saopštenju.

"Osim toga, treba nam i skladna saradnja na lokalu i domaćinsko
ponašanje. Sadašnji brend i slika koju Budva pokazuje svijetu nije dostojna njenih vrijednih, časnih i ozbiljnih gradjana i domaćina. To se mora pod hitno mijenjati", zaključuje se u saopštenju.