19-08-2020

Nova istraživanja: Žene koje izlaze s mlađim muškarcima srećnije su u vezama

Većina žena se udaje za muškarce koji su godinu do tri godine stariji od njih vjerujući kako je to ipak idealna razlika u godinama. No prema stručnjacima za ljubavne odonose, žene koje izlaze s muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično su srećnije i zadovoljnije.

Nova istraživanja: Žene koje izlaze s mlađim muškarcima srećnije su u vezama | Radio Televizija Budva

Kako bi saznali što više o heteroseksualnim vezama dr. Lehmiller anketirao je 200 žena. U toj skupini bilo je žena koje su izlazile s muškarcima koji su stariji od njih, mlađi od njih ili su bili iste životne dobi, piše Klix.ba.

Istraživanjem je utvrđeno kako su najsrećnije žene bile one čiji su muškarci oko deset godina mlađi od njih. Takođe su bile više posvećene svojoj vezi nego žene koje su u vezama sa starijim partnerom ili partnerom istih godina.

Istraživači su kazali kako je ovo vjerovatno povezano sa ženskom dominacijom u vezi.

Istraživanje je pokazalo i kako su muškarci bili srećniji u vezi sa starijim ženama što u principu znači da su u vezama gdje su žene starije srećnija oba partnera. Stručnjaci su dodali da ovakvi parovi imaju bolju komapatibilnost, zreliji su i često su bolji roditelji, piše Klix.ba.