31-05-2018

Nove cijene taksi prevoza od 1. jula

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović donio je odluku o cijenama usluga u taksi prevozu, koja će na snagu stupiti 1. jula.

Nove cijene taksi prevoza od 1. jula | Radio Televizija Budva

"Obzirom da je glavna turistička sezona na pragu, te da je u taksi prevozu neophodan red, Odluka je donijeta po hitnom postupku, imajući u vidu da zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica lokalne skupštine na kojoj je bilo planirano usvajanje ove odluke" kazao je sekretar Sekretarijata za privredu, Marko Marković.

Odluka o cijenama usluga u auto taksi prevozu na teritoriji i sa teritorije opštine Budva predviđa tri tarife – dnevnu od 6 do 22 sata, noćnu od 22 časa do šest ujutro i cijenu prevoza za ugovorenu slobodnu vožnju.

"Slobodna vožnja se može ugovoriti na zahtjev putnika za unaprijed određenu relaciju i cijena prevoza ne može biti nepovoljnija od važeće tarife taksi prevoznika", stoji u Odluci.

U okviru svake tarife određuju se minimalna i maksimalna cijena za svaku pojedinačnu uslugu.

Usluge koje podliježu tarifiranju su: start vožnje, vožnja po pređenom kilometru, čekanje po jednom času, dolazak na adresu i prevoz po komadu prtljaga.

Minimalna cijena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna je 1 euro. Mininmalna cijena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 eura.

Minimalna cijena čekanja na vožnju iznosi šest eura čas, a maksimalna 12 eura čas. Cijena dolaksa na adresu, kao i prevoza prtljaga, se ne tarifira. Vozač može, na zahtjev putnika, ugovoriti slobodnu cijenu za unaprijed utvrđenu relaciju", naveo je Marković.