10-07-2018

Novi najbolji filmovi za ljetnje večeri

Kada se temperature tokom ljeta popnu do neizdržljivih, a plaža nam nije prvi izbor da odmorimo, opuštanje u rashlađenom prostoru uz dobar film najbolja je opcija.

Novi najbolji filmovi za ljetnje večeri | Radio Televizija Budva

Ovog nas ljeta pravo iz Hollywooda očekuju sjajni filmovi.



Mi smo odabrali najboljih 5:

Café Society

Najnoviji film Woodyja Allena "Café Society" počeo je sa prikazivanjem u američkim bioskopima. Radnja filma vrti se oko dešavanja u visokom društvu u Hollywoodu i New Yorku u tridesetim godinama prošlog vijeka, a u filmu se, kao i u većini Allenovih filmova, pojavljuje čitav niz glumačkih zvijezda. Među njima su Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll i Ken Stott.

Captain Fantastica

"Captain Fantastic", drama je koja je osvojila kritiku prvim prikazivanjem ovog mjeseca. Radnja se vrti oko muškarca koji se zajedno sa svoje šestero djece nakon više godina izolacije ponovno pokušava integrirati u društvo. Glavna je uloga pripala Viggu Mortensenu, a film je već osvojio nagrade na festivalima u Palm Springsu, Seattleu i Cannesu.

Ma Ma

"Ma Ma" je novi film redatelja Julia Medema koji prati životnu borbu jedne majke s teškom bolešću i nastojanjem da nastavi voditi "normalan" život. Glavnu ulogu u filmu ima sjajna Penelope Cruz, a film bi u kina trebao stići krajem ovog mjeseca.

Sully

U svom najnovijem redateljskom pothvatu, Clint Eastwood je ispričao priču o pilotu Sullenbergu, koji je sletjevši u rijeku Hudson 2009. godine spasio živote 155 putnika. Glavna je uloga pripala odličnom Tomu Hanksu.

The Light Between Oceans

"The Light Between Oceans" je novi film Dereka Cianfrancea u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju oskarovka Alicia Vikander i Michael Fassbender. Radnja se dešava na osamljenom otoku na kojem glavni lik radi kao svjetioničar i sa suprugom pokušava osnovati porodicu.