28-04-2020

Novo lice na urbanoj sceni: Luka Dimitrijević lukavip objavio prvi album

Budvanski muzičar Luka Dimitrijević, koji nastupa pod umjetničkim imenom lukavip, početkom ovog mjeseca objavio je debitantski album "73". Prvo izdanje donosi interesantnu kombinaciju trepa i akustičnog roka, ali i novo lice i glas kada je urbani zvuk u pitanju.


Foto: Privatna arhiva

"Čitav album sam snimio u svom stanu, uključujući i gitarske djelove. Hvala komšijama! Nisam sarađivao ni sa kim direktno, ali, što se tiče savjeta oko gitarskih djelova, imao sam pomoć Miloša Nikčevića, gitariste budvanskog benda "Refugee Jesus&the Apostles". Za trap pjesme, ako mi treba savjet pitam Stevana Mandica – DJ-a i producenta i Dobblu repera, obojica su takođe iz Budve", kazao je za naš portal lukavip.


Omot albuma

Dimitrijević, inače student stomatologije u Beogradu, ističe da je redosljed pjesama, u kojem je odnos između trepa i indi akustike pola-pola, koncipirao pošto je završio sve pjesme.

"Izgledalo mi je zanimljivije da na sredini albuma, sa meni presmiješnog i neozbiljnog trepa, prenaglašenog basovima, pređem na rok", pojasnio je.

Kao jedan od upečatljivijih momenata Dimitrijevićevog debi izdanja izdvaja se pjesma "Neprocjenjivo".

Naš sagovornik priznaje da je ponosan na rif iz te pjesme.

"Kad sam ga smislio, odmah sam postavio online, jer sam mislio da negdje postoji. Nakon mjesec dva sam shvatio (nadam se i da je istina) da ne postoji slična pjesma i napisah tekst. Govori o sujevjernom traženju želje, koje je, po mom misljenju, slatko. Slatko mi je vidjet' ljude kako proslavljaju rođendan, duvaju svjećice i zamišljaju želju. Ili gledaju u nebo, bacaju novčiće u fontanu. Svi znamo da sve ne funkcioniše na taj nacin, ali opet većina to radi."



Jer ono što tražim ja je protiv pravila

Što se tiče trep dijela, navodi da je jedna od inspiracija i vodilja humor.

"Meni je trep kao pravac prije svega duhovit. Svi reperi koje slušam koriste šaljive metafore koje su zanimljive. Takođe je i jednostavan. Melodije od par tonova koje se vrte u krug. I, što se da primijetiti, kako ni strani autori, uglavnom, ne pričaju stvari iz svog života, tako i ja koristim svoj lik da repujem o kamati, pištoljima i popularnom starocrnogorskom izrazu – flexovanje. Ja u tome vidim/čujem humor", rekao je lukavip.



Sa Dobblom i Mandićem sarađivao kao Diego 73

Pitali smo ga kako je zadovoljan prvim reakcijama.

"Prezadovoljan sam reakcijom na album. Kasno sam počeo sa promocijom, što mi je greška, ali nadam se da sam naučio na "njojzi". Mislim da neće biti ni nastupa za veće muzičare od lukavipa u skorije vrijeme. Ali nastaviće se sa učenjem i sa komponovanjem, pa ćemo vidjeti", zaključio je Dimitrijević.


Luka Dimitrijević lukavip (Foto: Privatna arhiva)

Talentovani muzičar iz Budve podijelio je sa nama da su njegovi stvaralački uzori "The Books Of Knjige" i Vlada Divljan, što se i te kako osjeti u lirici, interpretaciji i samom pristupu muzici koji prati svojevrsni minimalizam u senzibilitetu - semplovi čuvenih replika "Buksovaca" i Vladina jednostavnost u sklapanju pjesama.



Iz trep segmenta albuma

Nadamo se novim interesantnim stvarima u budućnosti.

M.S.