11-03-2021

NTO na turističkoj berzi u Berlinu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi „ITB Berlin NOW “, koja se održava od 9. do 12. marta, u Berlinu.

NTO na turističkoj berzi u Berlinu | Radio Televizija Budva


Foto: NTO

"Ova međunarodna turistička berza prilika je za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih emitivnih tržišta imajući u vidu da manifestacija okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta, a u ovogodišnjem virtuelnom izdanju predstavlja se oko 3.500 izlagača. Tokom prva dva dana sajma, predstavnici NTO CG su održali online sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta", navode u saopštenju.

Prilikom sastanaka, pored predstavljanja aktuelne ponude destinacije i mogućnosti za putovanja u Crnu Goru, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore su istakli da ove godine očekuju postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije „Lufthansa“ koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu.

U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio kompanija Wizz Air od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica. Na ovim linijama će se do prvog marta saobraćati petkom, a nakon toga i svakog ponedeljka.

Nastup na jednom od vodećih svjetskih sajmova podrazumijeva i promociju aktuelne turističke kampanje „Nature & me“ putem medijske on-line platforme „ITB NOW NEWS ROOM“, kao i u dnevnom on-line magazinu „ITB NOW – Berlin“. Renomirani predstavnici svjetske turističke industrije u intervjuu za magazin „ITB NOW – Berlin“ istakli su da aktuelna turistička kampanja NTOCG, koja se bazira na boravku u prirodi, ide u korak sa svjetskim trendovima potražnje turista.

U cilju održavanja imidža i privlačenja turista sa tržišta njemačkog govornog područja ovih dana počinje i intezivna online kampanja na ovom tržištu putem društvenih mreža, pretraživača i globalnih turističkih platformi.

Takođe, u okviru promotivnih aktivnosti NTOCG na tržištu Njemačke u toku je učešće NTOCG na „Digital World Tour“ koji se održava u organizaciji Udruženja turističkih agencija Njemačke (TSS GROUP) u trajanju od 120 dana, a planirano je i učešće na virtuelnom sajmu turizma „Ferien Messe Virtual“, koji se održava od sedmog do devetog maja u Beču.

"Pored sajamskih aktivnosti, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore promoviše ponudu destinacije na tržištu njemačkog govornog područja kroz kontinuiranu sradnju sa tamošnjim medijima. Kao rezultat, u prethodnom periodu o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji pisali su neki od najuticajnijih njemačkih medija kao što su: BILD, der FRAU, Reisereporter, Schweriner Volkszeitung, Vorarlberger Nachrichten, reisetipps, HÖRZU i dr., a jedan od najposjećenijih njemačkih portala „Travelbook“ svrstao je Crnu Goru u 20 najboljih evropskih destinacija za odmor u 2021. godini", ističu iz NTO.

Na sajmu „ITB“, pored NTOCG, svoju ponudu predstavljaju i JP Morsko dobro, Skijališta Crne Gore, lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora, Tivta, Budve i Bara kao i predstavnici crnogorske turističke privrede:HG Budvanska rivijera i Montenegro Stars, Casa Del Mare Boutique Hotels, Ada Bojana-HTP Ulcinjska Rivijera; hoteli HUMA Kotor Bay Hotel and Villas, The Chedi Lustica Bay, Lazure Hotel & Marina, Avala Resort & Villas, Rivijera, Princess i turističke agencije:Talas Montenegro DMC, Gulliver Montenegro DOO i Montenegro Destinations DMC.

"Učešće na sajmu u Berlinu, prilika je za upoznavanje sa mišljenjima i strategijama koje se primjenjuju i planiraju kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija COVID 19", zaključuju u saopštenju.