19-09-2021

NTO pozvao osnovce da se prijave na likovni konkurs

Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizuje konkurs za najbolji likovni rad na temu Jesen na selu, namijenjen učenicima osnovnih škola.

Foto: NTO


Cilj konkursa je da podstakne djecu da likovnim izrazom dočaraju prirodne ljepote ruralnih oblasti Crne Gore, njenu tradiciju i život na selu.

Konkurs, na kojem mogu učestvovati učenici svih osnovnih škola od prvog do petog razreda, biće otvoren do 24. septembra.

“Likovni radovi su podijeljeni u pet kategorija, po razredima, a za najbolje iz svake kategorije biće dodijeljena po jedna nagrada. Pristigle radove rangiraće komisija NTO, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju”, navodi se u saopštenju.

Autore nagrađenih radova i njihovu užu porodicu NTO nagrađuje vikend boravkom na bazi punog pansiona u nekom od seoskih domaćinstava u Crnoj Gori.

Prijave za konkurs se mogu dostaviti neposredno, u prostorijama NTO, radnim danima od sedam do 15 sati, ili preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu Ulica Slobode br. 2.

Konkurs Jesen na selu dostupan je na zvaničnoj stranici NTO putem linka https://www.montenegro.travel/vijesti/2058


Mina