19-04-2021

NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Prijete nam gašenjem struje, čekamo hitnu reakciju države

Nevladinoj organizaciji “Ugostitelji Crne Gore” obratio se veliki broj ugostitelja i hotelijera sa zahtjevom za pomoć jer su dobili opomenu da će im biti isključena električna energija. Iz ovog udruženja reagovali su saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno.

NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Prijete nam gašenjem struje, čekamo hitnu reakciju države | Radio Televizija Budva

Foto:

Iznenađeni smo činjenicom da u Elektroprivredi Crne Gore nemaju
razumijevanje za probleme sa kojima se suočava naš sekor. U
posljendnjih godinu često nam je rad bio u potpunosti zabranjen zbog čega smo ostali bez ikakvih prihoda. U periodu kada smo i radili, primjenjivale su se epidemiološke mjere koje su ograničavale naše poslovanje zbog čega su nam prihodi bili minorni.

Iako tek tri dana radimo u koliko-toliko povoljnijem poslovnom ambijentu sada nam na teret padaju dugovanja za period kada uopšte nismo radili, ili smo radili smanjenim kapacitetom.
Umjesto da nastavimo sa pripremom ljetnje turističke sezone, od koje svi imamo velika očekivanja, sada se postavlja pitanje koliko će ugostitelja i hotelijera uopšte biti sprmeno da dočeka turiste.


Zato pozivamo nadležne u EPCG na razgovor. Želimo da kroz dijalog
dođemo da zajedničkog rješenja. Ono što u ovom trenutku treba
sektoru ugostiteljstva jeste ruka podrške da kroz neku vrstu umanjenja duga, ili prolongiranja roka otplate probamo da preživimo ovo ljeto.

Svjesni činjenice da je EPCG često kroz svoje kampanje pokazivala
neku vrstu odgovornosti očekujemo da to urade i ovog puta.
Kriza je svuda pa zato “Podijelimo teret”.

NVO ”Ugostitelji Crne Gore"