25-11-2020

O 5.500 zaraženih brine 17 ljekara

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopštili su da je epidemiološka situacija u zemlji krajnje alarmantna i svako, pa čak i najmanje, kršenje mjera predstavlja veliki rizik i prijeti da još više pogorša stanje u kojem se sada nalazimo, piše Dan.

O 5.500 zaraženih brine 17 ljekara | Radio Televizija Budva

Prema podacima Doma zdravlja, o 5.500 inficiranih osoba u Podgorici brine 17 doktora, koji obavljaju kućne posjete i pregledaju građane u kovid ambulantama.

Direktor te ustanove Nebojša Kavarić kazao je za "Dan" da je osoblje te ustanove preopterećeno, ali da uspijevaju da pregledaju i prate sve oboljele kojima je potrebna medicinska pomoć.

Podsjećamo, u Crnoj Gori juče je od posledica virusa korona preminulo šest osoba, dok je registrovano 570 novih slučajeva infekcije.

Iz IJZ upozoravaju da, kao što su istakli u više navrata, pad broja novoinficiranih osoba se ne može očekivati bez poštovanja mjera.

"U situaciji smo kada je nužan doprinos svakog pojedinca i svake institucije, bespogovorno i disciplinovano poštovanje mjera ako želimo govoriti o padu novoinficiranih. Institut za javno zdravlje Crne Gore predlaže zdravstvene mjere čiji je cilj sprečavanje inficiranja korona virusom. Od samog početka epidemije svakodnevno pomno pratimo situaciju i, u skladu sa tim, predlažemo mjere s ciljem očuvanja zdravlja naših građana. Podgorica, kao i svi drugi glavni gradovi i centri u drugim državama, broji najviše oboljelih. Tome su doprinijeli mnogobrojni skupovi koje smo imali tokom proteklih mjeseci, ali i nepridržavanje mjera od strane naših građana", naglašavaju iz Instituta.