12-01-2018

O kulturi i kritičkom razmišljanju na međunarodnoj obuci u hotelu Budva

Medjunarodno veče za učesnike obuke za programe engleskog jezika, održano je sinoć u hotelu “Budva”.

O kulturi i kritičkom razmišljanju na međunarodnoj obuci u hotelu Budva | Radio Televizija Budva

Uče­sni­ci obu­ke su iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, Bu­gar­ske, Esto­ni­je, Ko­so­va, Ma­ke­do­ni­je, Cr­ne Go­re i Sr­bi­je. To­kom pet da­na, eks­per­ti za en­gle­ski je­zik iz Sje­di­nje­nih Dr­ža­va, uklju­ču­ju­ći Falbriht sti­pen­di­ste i spe­ci­ja­li­ste iz re­gi­o­na, po­di­je­li­će svo­je zna­nje i is­ku­stvo sa uče­sni­ci­ma

“Na ovaj način slavimo kulturu, i učimo o razlikama izmedju različitih kultura, što je i jedan od ciljeva Ac­cess programa, da sa učesnicima programa podijelimo vrijednosti američke kulture, ali da istovremeno naučimo i od ostalih učesnika, o njihovoj lokalnoj kulturi”, kazala je za Radio Budvu šefica regionalne kancelarije Stejt dipartmenta za programe engleskog jezika, Džen Mekartur.



U oviru obuke, kako je dodala, dvije su ključne teme. Jedna se tiče kulture i kultoroloških razlika, a druga kritičkog promišljanja.

Međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika pod nazivom Cross-border Classroom Connections, koja je obuhvatila je 66 nastavnika iz sedam evropskih zemalja, koje sprovode Ac­cess program, a koji se inplementira uz finansijsku podršku Stejt dipartmenta, trajaće do 15. januara u hotelu “Budva”.