20-06-2020

Obavezne maske za igrače i službena lica, na tribinama i dalje do 200 gledalaca

Fudbalski savez Crne Gore obavještava sve učesnike fudbalskih takmičenja – klubove, igrače i službena lica – da je, shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, od četvrtka, 18. juna 2020. godine obavezno nošenje zaštitnih maski za lice prilikom boravka u zatvorenim javnim prostorima.

Obavezne maske za igrače i službena lica, na tribinama i dalje do 200 gledalaca | Radio Televizija Budva

“Shodno Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19, nošenje zaštitnih maski obavezno je u prostorijama koje se koriste za organizaciju utakmice (svlačionice za timove i sudije), kao i u timskim autobusima.

Stručni štabovi i rezervni igrači na utakmicama u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore moraju poštovati mjere održavanja fizičke distance – timovi mogu koristiti svako drugo sjedište na klupama za rezervne igrače, kao i dodatne tehničke klupe (stolice) između kojijh moraju postojati razmak od minimum 1,5 metar.

Utakmicama fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori može prisustvovati najviše 200 gledalaca koji prilikom boravka na stadionu moraju održavati fizičku distancu od najmanje dva metra”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Domaći šampionat nastavlja se sjutra utakmicama 29. kola, dok su danas na programu mečevi Druge lige.


Izvor: CdM