16-05-2020

Obavještenje za spasioce na vodi: Nastavljaju se provjere za ovjeru licenci

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu.


Foto: Ilustracija

Kako su naveli iz JPMD, polako se stvaraju uslovi za nastavak aktivnosti i, u vezi sa tim, žele da informišu spasioce o daljem planu djelovanja:

- Provjere će početi 18. maja, a naknadno će biti istaknut detaljan plan-vrijeme održavanja svih provjera. Svakako će se održavati intenzivnije nego što je to bilo slučaj u prethodnom periodu, kako bi se omogućilo svim spasiocima koji to žele da ovjere svoju licencu na vrijeme. Mjesto održavanja ovjera će biti, takođe, naknadno navedeno.

- Spasioci se za ovjeru licenci mogu početi prijavljivati od ponedjeljka, 11. maja 2020. godine, u terminu od 9h do 14h (kontak osoba: Ljubinka Vulević, br. telefona: 069 334 267), kako bismo imali okviran broj zainteresovanih i planirali broj provjera.

- Provjere će se organizovati u manjim grupama (maksimalno 15 spasilaca).

- Prilikom prijave i tokom čitave aktivnosti provjere vodiće se računa o održavanju fizičke distance i poštovanju svih preporuka NKT-a.

- Iz praktičnog djela ispita izuzeće se djelovi koji su podrazumijevali fizički kontakt dva spasioca (transport i vuča davljenika), sve dok na snazi budu mjere koje preporučuju izbjegavanje takvih kontakata.

- Ispit iz prve pomoći, dio KPR-a, će takođe biti prilagođen predloženim mjerama.

NAPOMENA: Odluka o održavanju obuka za nove spasioce će biti donešena uskoro, o čemu ćemo informisati zainteresovane.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 069 334 267, kao i putem mail-a: spasilastvo@ckcg.me