26-11-2021

Oblačno i kišovito

Danas nas očekuje umjereno do potpuno oblačno i kišovito vrijeme. U južnim i centralnim predjelima povremeno pljuskovi i grmljavina, a na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku periodi suvog vremena.

Oblačno i kišovito | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

U višim planinskim predjelima na sjeveru, povremeno su mogući susnježica i snijeg. Vjetar južnih smjerova, umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak, u noćnim satima i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 13, najviša dnevna od 4 do 16 stepeni.

Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE:Mjestimično, udari SE vjetra, 25-55 čvorova, more umjereno talasasto do jače talasasto, na otvorenom lokalno moguće i uzburkano.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Polje visokog vazdušnog pritiska slabi. Jača uticaj ciklona iz zapadnog i centralnog Sredozemlja.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:
Vjetar S-ih smjerova, uz obalu i NE i E, 6-18, u jačanju na 10-28, mjestimično na udare 25-55 čvorova. More 2-3, u jačanju na 3-5, na otvorenom ponegdje i 6. Vidljivost 10-20, pri jačim padavinama ispod 10 km. Umjereno do pretežno oblačno, uglavnom padavine se očekuju krajem dana i tokom noći, intenzivnije u drugom dijelu prognostičkog perioda. Jutarnja temperatura vazduha 11-13, najviša dnevna 14-16 stepeni.