07-04-2021

Oblačno, moguća kiša i grmljavina

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično kiša ili pljusak i grmljavina, u višim centralnim i planinskim oblastima na jugu i snijeg i susnježica. U popodnevnim satima postepen prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

Oblačno, moguća kiša i grmljavina | Radio Televizija Budva

Foto: Ivan Čučuk

Na sjeveru umjereno i potpuno oblačno, povremeno sa snijegom. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -7 do 9, najviša dnevna od -3 do 15 stepeni.

Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE: U drugom dijelu dana mjestimični udari vjetra S smjerova, a krajem dana i tokom noći NW i NE vjetra, 25-45 čvorova i more talasasto do jače talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Visinska dolina u polju pritiska sa sjeverozapada približava se Jadranu.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:

Vjetar S smjerova, u pojačanju, 12-24, u drugom dijelu dana na udare 25-45 čvorova, krajem dana i tokom noći u skretanju na NW uz obalu NE. More u jačanju na 3-4, krajem dana i tokom noći ponegdje 5. Vidljivost 10-20km, pri jačoj kiši ili pljusku ispod 10 km. Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, u popodnevnim satima, uglavnom na jugozapadu moguća kiša. Krajem dana i tokom noći intenzivnije padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura vazduha do 18 stepeni.