05-02-2019

Obnavljaju igrališta u Golubovini i prave novo kod Zanatskog centra

Sekreterijat za komunalno – stambene poslove planira da kroz plan uređenja grada ove godine obnovi dva igrališta u naselju Golubovina. Pored toga, u planu je i izgradnja većeg igrališta kod Zanatskog centra, odnosno u djelu ka bulevaru.

Obnavljaju igrališta u Golubovini i prave novo kod Zanatskog centra | Radio Televizija Budva

"Obnovićemo igrališta u naselju Golubovina, jedno za odbojku, drugo za košarku i mali fudbal. Za taj projekat smo izdvojili sredstva u iznosu od 73.000 eura", kazao je sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović dodajući da će se, ako tender i sve protekne kako treba, na proljeće krenuti u realizaciju sa ovim projektom.

Osim ta dva igrališta, planirana je i izgradnja većeg igrališta za djecu sa dije pješčane kade kod Zanatskog centra, odnosno u djelu ka bulevaru.

"Taj prostor gdje ćemo praviti igralište je veće površine od toga koliki će biti naš zahvat. Plan je da veći dio ostane zelen, kao do sad, ali uređen tako da se više koristi. Ogradićemo prostor i napraviti dije pješčane kade, jednu prečnika 15, a drugu osam metara. Postavićemo šest klupa i napraviti jednu mikrolokaciju za naše sugrađane koji tamo mogu da provode vrijeme", istakao je Gregović.

Za ovo igralište izdvojena su sredstva u iznosu od 39.000 eura, a plan je se sa aktivnostima u vezi tog projekta krene u aprilu ove godine.