11-08-2016

Obračun na Jazu: Kiša metaka i bomba zbog dugova

Inspektori budvanske kriminalsitičke policije preksinoć su uhapsili Kotoranina Petra Boškovića (21) i Artona Mašolaja (35), aktere oružanog obračuna koji se dogodio nedaleko od romskog naselja Palestina, u zaleđu Jaza.

Obračun na Jazu: Kiša metaka i bomba zbog dugova | Radio Televizija Budva

Oni su juče uz krivičnu prijavu privedeni zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru Žarku Pajkoviću, koji im je odredio zadržavanje do 72 sata, stavaljajući im na teret krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti, pišu Dnevne novine.

Naime, Kotoranin, koji je te večeri stigao u budvansko naselje Palestina, danima je bezuspješno pokušavao da od Artona naplati dug i uzme novac koji mu je prethodno pozajmio. Kako mu to nije polazilo za rukom, Bošković je izvadio bombu i prijetio da će je baciti ukoliko mu ovaj ne bude vratio novac. Ubrzo je Arton donio dio novca, ali to Boškovića nije smirilo pa je nastavio sa prijetnjama.

U jednom trenutku, Arton, koji je pri sebi imao pištolj, počeo je da puca pa je Bošković u namjeri da se spasi uskočio u svoj automobil i odvezao se, bacajući uz put bombu u pravcu Artona. Srećom, u incidentu niko nije povrijeđen a pričinjena je manja šteta na Boškovićeviom automobilu.

Inspektori su prvo uhapsili Artona, a lisice su nekoliko sati kasnije stavljene na ruke i Boškoviću. Oni se nalaze u tužilačkom pritvoru i danas će biti privedeni sudiji za istrage.