11-06-2021

Očekivanja u turizmu: Oko 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine

Za Crnu Goru tokom predstojeće ljetnje turističke sezone vlada ogromno interesovanje ruskih turoperatora i kompanija, saopštila je državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

Očekivanja u turizmu: Oko 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Ona je u Jutarnjem programu RTCG kazala da je više nego ikad uvjerena da će Crna Gora ostvariti 60 do 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine.

Đurović je saopštila da očekuje da se uskoro obnove direktni letovi između Crne Gore i Rusije, te da ruske avio-kompanije u kontinuitetu posljednjih mjeseci dobijaju tehničke dozvole za letove, prenosi portal RTCG.

"Nadam se da će želja ruske turističke privrede i ruskih građana uticati na to da se na sljedećem sastanku u toj zemlji donese odluka da se obnovi avio-linija sa Crnom Gorom", kazala je Đurović.

Ona je precizirala da oko 30-ak avio-kompanija sada realizuje letove prema Tivtu, a 15-ak prema podgoričkoj vazdušnoj luci.

"Taj broj će svakako biti veći. Svjedoci smo da ove godine avio-kompanije malo kasnije potvrđuju najave aerodromima. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog početka rada nove nacionalne aviokompanije Air Montenegro", poručila je Đurović.

Turisti sa tržišta Zapadne Evrope su, kako je ocijenila, malo oprezniji, ali se očekuje njihova dobra posjeta tokom jula i avgusta.

"Grupe Francuza su već u Crnoj Gori, počeli su da stižu sa grupama poljskih građana pa i sa te strane možemo biti zadovoljni", dodala je Đurović.

Đurović je saopštila da su fokusirani na tržište regiona i zemalja Istočne Evrope.

Očekivanja su velika i od nacionalnog avio-prevoznika.

Đurović je rekla da će već danas na tivatskom aerodromu biti odrađene dvije rotacije Air Montenegra, navodeći da će se uskoro pridružiti i drugi avion u floti.