13-07-2016

Od Medina ni traga

Ostaci havarisanog "reno megana" nestalog Petrovčanina Nemanje Medina (24), pronađeni su juče ujutro u jarku daleko od asfaltnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića.

Od Medina ni traga | Radio Televizija Budva

Zapaljeno vozilo, sa kojeg su bile skinute registarske oznake, dalo je novu dimenziju misteriji koja prati nestanak mladića, a istražitelji se ne usuđuju da prognoziraju krajnji epilog. Mobilisani su timovi kriminalističke policije i uniformisanog sastava iz Bara, Budve, Podgorice, ali i drugih gradova, u nadi da se najgore slutnje, ipak, neće obistiniti.

Međutim, svi do sada prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da je vozilo do jarka u mjestu Jabukov do, mogla da doveze samo osoba, kojoj su ti makadamski i travom utabani putevi veoma dobro poznati.

Za policiju je, takođe, enigma zašto se već dva dana od inspektora krije Vladan Ulama, koji se, prema dosadašnjim podacima iz istrage, posljednji vidio sa Medinom.

Mjesto na kojem je pronađen zapaljeni automobil nalazi se na desetom kilometru od Virpazara starim putem ka Rijeci Crnojevića i prilično je zabačeno. Automobil je prvo odgurnut u jarak dubok oko desetak metara, a zatim je zapaljen najvjerovatnije benzinom. Lokacija na kojoj su pronađeni ostaci automobila je udaljena jedno 120 metara od lokalnog puta. Skretanje do jarka prilično je sakriveno žbunjem i niskim rastinjem, mada se po tragovima šuta može zaključiti da je ta lokacija nekada služila za odlaganje građevinskog i drugog otpada.

Nedaleko od rupe u kojoj je nađen "megan", na rastojanju od 20-ak metara nalazi se napuštena kuća pod pločom, kao i dvije, takođe, napuštene kamp prikolice, za koje se prema nađenim tragovima vjeruje da su doskora korišćene. Prvo naseeljno mjesto nalazi se na drugom kilometru i zaklonjeno je brdom, tako da su osobe koje su zapalile vozilo, znale da dim niko neće prijaviti.

Tokom jučerašnjeg uviđaja koji su obavili Viši državni tužilac iz Podgorice i pripadnici kriminalističke policije iz Bara, nijesu pronađeni opipljivi dokazi, koji bi ukazali na trag nestalog Medina. Prema nezvaničnim informacijama, u gepeku je nađen par francuskih tablica, koje nijesu od pomoći inspektorima, jer je na table ovo vozilo uvezeno u Crnu Goru, a kasnije je registrovano na oznake BD BB142, koje nijesu nađene. Automobil je nakon višesatnog uviđaja odvezen na vještačenje.

Policija pokušava da pronađe i Vladana Ulamu, koji je posljednji imao kontakt sa Medinom. Zašto se ovaj mladić sakrio od policije, poslije prvog informativnog razgovora, za sada nije poznato. Tokom prvog razgovora, Ulama je potvrdio da se u petak vidio sa Medinom, te da mu je navodno nestali Petrovčanin tražio da mu nabavi pištolj.

"Ulama tvrdi da je on to odbio, te da mu je tada Medin navodno rekao da će uspjeti da nađe oružje kod neke osobe u Nikšiću", ispričao je sagovornik blizak istrazi. Kako inspektori nijesu povjerovali u ispričanu verziju, ponovo su pozvali Ulamu na informativni razgovor, ali se više nije oglašavao. I sada je nedostupan.

Medin je u petak popodne "renoom megan", krenuo iz Petrovca preko Petrovačke gore ka Virpazaru, gdje je njegovo vozilo posljednji put primijećeno oko 17.30 sati.

Njegova porodica je u subotu ujutro prijavila policiji njegov nestanak, i apelovala na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 068-417-510.